20 stycken
Du behöver
- 75 g rumsvarmt smör
 - 1.5 dl farinsocker
 - 0.5 dl strösocker
 - 1 st ägg
 - 1 tsk vaniljsocker
 - 1 tsk pepparmint
 - 2 dl vetemjöl
 - 1 dl kakao
 - 1 tsk bikarbonat
 - 150 g ljusa chokladknappar alt hackad ljus choklad
 
Garnering
150 g vit choklad
100 g polkagrisar
Ugn: 175°
Gör så här
1
Vispa smör, farinsocker och strösocker fluffigt med elvisp. Vispa i ägg, vaniljsocker och pepparmint.
2
Blanda mjöl, kakao och bikarbonat i en skål, sikta ner i smeten och arbeta ihop till en deg. Rör i chokladknapparna.
3
Låt degen vila i kyl minst 3 timmar, gärna över natten.
4
Ta fram degen. Låt stå i rumstemperatur i 30 minuter. Rulla bollar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 14 minuter. Låt svalna.
5
Smält chokladen över vattenbad. Doppa halva kakan i chokladen. Strö på krossade polkagrisar.











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






