10 bitar
Du behöver
- 100 g torkade fikon
 - 2 msk konjak
 - 150 g smör
 - 2.5 dl socker
 - 3 st ägg
 - 1 tsk vaniljsocker
 - 1 tsk bakpulver
 - 3.5 dl vetemjöl
 - 50 g hasselnötter
 - 0.5 dl russin
 
Ugn: 175°
Gör så här
1
Hacka fikonen och låt dra i konjak ett par timmar. Rör smör och socker mjukt med elvisp. Vispa i äggen ett i taget.
2
Blanda vaniljsocker, bakpulver, mjöl, hackade nötter och russin och rör ner i smeten. Rör ner fikon och konjak.
3
Häll smeten i en smord och bröad form, 1 1/2 l och grädda i nedre delen av ugnen i 1 timme. Täck med folie på slutet om den börjar bli mörk.











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






