Du behöver

  • 1 dl mjölk
  • 0,5 dl .5 dl ströbröd
  • 500 g nötfärs Naturbeteskött
  • 1 st ägg
  • 1 st gul lök
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk .5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • smör

Rödvinssås

  • 140 g bacon
  • 2 st schalottenlökar
  • 250 g skogschampinjon
  • smör
  • 3 dl rödvin
  • 1 dl vatten
  • 2 msk oxfond
  • potatismos
  • 1 kg potatis
  • 2 dl mjölk
  • 25 g smör
  • salt

Gör så här

1

Blanda mjölk och ströbröd och låt svälla 3 min. Blanda ner färs, ägg, lök, salt, peppar och timjan. Forma till 12 stora köttbullar. Stek köttbullarna runtom i smör till fin färg.

2

Rödvinssås: Stek bacon, lök och svamp i smör i en gryta tills allt har fått lite färg. Tillsätt vin, vatten och fond. Lägg i köttbullarna och låt sjuda i såsen ca 10 min.

3

Potatismos: Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Mosa och blanda med mjölk och smör till ett krämigt mos, smaka av med salt.