Du behöver
- 1 dl mjölk
- 0,5 dl .5 dl ströbröd
- 500 g nötfärs Naturbeteskött
- 1 st ägg
- 1 st gul lök
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk .5 tsk nymalen svartpeppar
- 2 msk hackad färsk timjan
- smör
Rödvinssås
- 140 g bacon
- 2 st schalottenlökar
- 250 g skogschampinjon
- smör
- 3 dl rödvin
- 1 dl vatten
- 2 msk oxfond
- potatismos
- 1 kg potatis
- 2 dl mjölk
- 25 g smör
- salt
Gör så här
1
Blanda mjölk och ströbröd och låt svälla 3 min. Blanda ner färs, ägg, lök, salt, peppar och timjan. Forma till 12 stora köttbullar. Stek köttbullarna runtom i smör till fin färg.
2
Rödvinssås: Stek bacon, lök och svamp i smör i en gryta tills allt har fått lite färg. Tillsätt vin, vatten och fond. Lägg i köttbullarna och låt sjuda i såsen ca 10 min.
3
Potatismos: Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Mosa och blanda med mjölk och smör till ett krämigt mos, smaka av med salt.