Du behöver
- 50 g smör
- 0.5 dl sirap
- 0.5 tsk nejlikor
- 1 tsk ingefära
- 1 tsk kanel
- 0.75 dl strösocker
- 0.5 dl grädde
- 0.5 tsk bikarbonat
- 4.5 dl vetemjöl
Kristyr
1 st äggvita
4 dl florsocker
1 tsk ättiksprit 12%
Gör så här
Rör smör, socker, sirap och kryddor smidigt.
Vispa grädden och blanda ner den lite i sänder under omrörning.
Blanda bikarbonaten med lite av mjölet och rör ner i degen. Tillsätt så mycket mjöl som behövs för att degen ska bli fast. Låt den vila ett dygn.
Sätt ugnen på 175 grader. Ta ut degen i god tid så att den blir rumsvarm och lättare att kavla. Använd så lite mjöl som möjligt vid kavlingen. Ta ut pepparkaksgubbar och lägg kakorna på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter. Passa noga! Låt kakorna svalna.
Rör ihop äggvita, florsocker och ättiksprit och vispa krämigt med elvisp. Lägg kristyren i en spritspåse och spritsa skelett på pepparkakorna. Låt stelna.