Du behöver

  • 200 g smör
  • 2 dl rörsocker
  • finrivet skal av 1 obehandlad lime
  • 4 stora ägg
  • 100 g mandlar
  • 1 dl kokosmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 8 små plommon
  • 30 g nötter, t.ex. hasselnötter eller valnötter
  • florsocker

Ugn: 180 grader

Gör så här

1

Sätt på ugnen. Vispa samman smör, socker och limeskal. Vispa väl i ca 10 minuter.

2

Tillsätt äggen ett åt gången, vispa mellan varje ägg.

3

Mixa eller mal mandlarna till ett fint mjöl och blanda med kokosmjöl, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör i smeten.

4

Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsfast for , ca 20×30 cm. Häll smeten i formen.

5

Ta bort kärnorna ur plommonen och skär dem i klyftor. Fördela plommonen över smeten och strö över nötterna.

6

Grädda kakan i ca 50 minuter. Känn med en sticka om den är färdig. Låt kakan svalna något. Pudra över florsocker och servera med vispgrädde eller crème fraiche.