Du behöver
- 4 st kycklingfiléer
- 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar
- 2 msk olja
- 1 st purjolök
- 2 st vitlöksklyftor
- 0.5 tsk mald kanel
- 0.5 tsk mald spiskummin
- 1 tsk mald gurkmeja
- 400 g hela konserverade tomater
- 1 dl vatten
- 2 msk kycklingfond
- 350 g butternutpumpa
- rivet skal av 1 citron
- 0.5 dl hackad persilja
Gör så här
1
Putsa kycklingen och dela filéerna i mindre delar. Salta och peppra på kycklingen. Skala och skiva löken. Skala och skiva vitlöken.
2
Hetta upp oljan i en stekpanna och stek kycklingen runt om så att den får fin färg tillsätt lök och vitlök som får fräsa med i ett par minuter. Tillsätt samtliga torra kryddor och rör om.
3
Vänd ner de konserverade tomaterna tillsammans med buljongen i grytan.
4
Skala och dela pumpan i bitar. Lägg ner i grytan och koka samman tills pumpan är mjuk, ca 15 minuter.
5
Koka couscousen enligt förpackningens anvisningar. Riv citronskalet och hacka persiljan, strö citronskal och persilja över grytan. Servera med couscous och örtyoghurt