Du behöver
- 50 g smör
- 150 g mörk choklad
- 400 g sötad kondenserad mjölk
- 2 st Àgg
- 1 dl strösocker
- 1 dl kakao
- 20 st digestivekex
Topping: fÀrska hallon, vispad grÀdde och florsocker
Gör sÄ hÀr
Fodra en springform, cirka 20 cm i diameter, med bakplÄtspapper.
SmÀlt smöret i en kastrull pÄ medelvÀrme. Grovhacka den mörka chokladen och tillsÀtt den tillsammans med resten av ingredienserna, förutom digestivekexen. Rör om sÄ att allt smÀlter samman till en jÀmn smet. Smeten Àr klar nÀr sockerkristallerna har lösts upp. Ta bort kastrullen frÄn vÀrmen.
Mixa kexen till ett fint smul i en matberedare och blanda ner smulorna i chokladsmeten.
HÀll smeten i formen och jÀmna till den. LÄt kladdkakan stelna i kylskÄpet i minst 4 timmar, helst över natten.
Mosa nÄgra av hallonen och rör ner dem i grÀdden. Toppa kakbitarna med hallongrÀdde och hela hallon. Avsluta med att pudra över florsocker och servera.