Du behöver
- 450 g inläggningssill
- 1 st rödlök
- 1 st gul lök
- 0.5 st purjolök
- 1,5 dl blandade hackade örter ex. persilja
- 1 st citron
- 0.5 dl ättiksprit 12 %
Lag
1 dl strösocker
1.5 dl vatten
2 st lagerblad
7 st kryddpepparkorn krossade
7 st svartpepparkorn
7 st rosépepparkorn krossade
Garnering: örter och purjolök
Gör så här
Blanda samman samtliga ingredienser till lagen i en kastrull. Låt koka upp. Låt lagen kallna.
Låt sillfiléerna rinna av och skär dem i ca 1 cm snedställda bitar.
Skala och skiva röd och gul lök. Ansa och skiva purjolök. Finhacka örterna. Tvätta och skiva citronen.
Varva sillbitar, löksorter, hackade örter och skivad citron i en skål eller glasburk och häll den kalla lagen över.
Låt vila i kylen i minst 1 dygn innan servering.
Vid servering garnera med örter och skivad purjolök.