Midsommarsill med örter och lök

Du behöver 450 g inläggningssill 1 st rödlök 1 st gul lök 0.5 st purjolök 1,5 dl blandade hackade örter ex. persilja 1 st citron...

Du behöver

  • 450 g inläggningssill
  • 1 st rödlök
  • 1 st gul lök
  • 0.5 st purjolök
  • 1,5 dl blandade hackade örter ex. persilja
  • 1 st citron
  • 0.5 dl ättiksprit 12 %

Lag

1 dl strösocker
1.5 dl vatten
2 st lagerblad
7 st kryddpepparkorn krossade
7 st svartpepparkorn
7 st rosépepparkorn krossade

Garnering: örter och purjolök

Gör så här

1

Blanda samman samtliga ingredienser till lagen i en kastrull. Låt koka upp. Låt lagen kallna.

2

Låt sillfiléerna rinna av och skär dem i ca 1 cm snedställda bitar.

3

Skala och skiva röd och gul lök. Ansa och skiva purjolök. Finhacka örterna. Tvätta och skiva citronen.

4

Varva sillbitar, löksorter, hackade örter och skivad citron i en skål eller glasburk och häll den kalla lagen över.

5

Låt vila i kylen i minst 1 dygn innan servering.

6

Vid servering garnera med örter och skivad purjolök.

Scroll to Top