Du behöver

  • 1 kg kamben
  • 1 tsk salt

Glaze:

1 dl svartvinbärsgelé
1 msk lakritspulver

Regnbågsslaw:

100 g vitkål
100 g rödkål
0.5 st gul lök
2 st morötter
1 dl majonnäs
1 msk dijonsenap
1 msk svartvinbärsgelé
salt och svartpeppar
30 g babyspenat

Gör så här

1

Lägg kambenen på en plåt med bakplåtspapper och salta runt om. Rör ihop gelé och lakritspulver och bred ut på kambenen. Tillaga mitt i ugnen på 150° ca 40 minuter. Höj temperaturen till 200° och låt stå ytterligare ca 15 minuter till fin färg.

2

Strimla kålen och löken tunt, gärna med mandolin och riv morötterna grovt. Vänd runt med majonnäs, senap och gelé. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner spenatbladen vid servering.