Citronrutor med mördegsbotten

Mjuka mördegsrutor med sötsyrlig citronfyllning. Enkla att baka och försvinnande goda!

Du behöver

  • 3.5 dl vetemjöl
  • ½ dl strösocker
  • 200 g smör

Fyllning

3 ägg
2 dl strösocker
½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
finrivet skal av 2 citroner
1 dl pressad citronsaft

Garnering

florsocker

Gör så här

1

Blanda snabbt samman mjöl, socker och smör till en deg, gärna i matberedare. Tryck ut degen i en form, 23×23 cm, klädd med bakplåtspapper. Ställ formen i kylen i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.

2

Förgrädda bottnen i nedre delen av ugnen i 10 minuter.

3

Rör samman ägg och socker i en skål. Blanda i mjöl, vaniljsocker, citronskal och saft.

4

Häll fyllningen i formen och grädda klart i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter. Den ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna och skär i bitar. Sikta över florsocker.

Scroll to Top