Du behöver
- 3.5 dl vetemjöl
- ½ dl strösocker
- 200 g smör
Fyllning
3 ägg
2 dl strösocker
½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
finrivet skal av 2 citroner
1 dl pressad citronsaft
Garnering
florsocker
Gör så här
1
Blanda snabbt samman mjöl, socker och smör till en deg, gärna i matberedare. Tryck ut degen i en form, 23×23 cm, klädd med bakplåtspapper. Ställ formen i kylen i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
2
Förgrädda bottnen i nedre delen av ugnen i 10 minuter.
3
Rör samman ägg och socker i en skål. Blanda i mjöl, vaniljsocker, citronskal och saft.
4
Häll fyllningen i formen och grädda klart i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter. Den ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna och skär i bitar. Sikta över florsocker.