Påsktårta med mandelmassa och lemoncurd

Du behöver 175 g smör 150 g mandelmassa 3 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver fyra ägg 2 dl strösocker Garnering 1 dl lemoncurd 5 dl...

Du behöver

  • 175 g smör
  • 150 g mandelmassa
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • fyra ägg
  • 2 dl strösocker

Garnering

1 dl lemoncurd
5 dl vispgrädde
150 g hallon
1 st passionsfrukt
citronmeliss

Marsipankycklingar

200 g marsipan
1 tsk gul hushållsfärg
florsocker
100 g mörk choklad
0.5 dl strössel
1 msk mandelspån

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna. Riv mandelmassan. Blanda mjöl och bakpulver.

2

Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda ner riven mandelmassa och mjölblandningen. Vänd sist ner smält smör.

3

Häll smeten i en smord och bröad form, 24 cm i diameter, och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Låt kakan svalna.

4

Dela bottnen i två bottnar. Vispa 2 dl grädde och blanda med lemoncurd. Bred grädden på bottnen. Lägg på den andra bottnen.

5

Vispa resten av grädden och bred ovanpå och runt om tårtan. Spritsa resten av grädden ovanpå.

6

Garnera med hallon, passionsfrukt, marsipankyckligar och citronmeliss.

7

Marsipankycklingar, 20 st: Färga marsipanen med hushållsfärg. Ta eventuellt lite florsocker på händerna om marsipanen känns kladdig.

8

Rulla marsipanen till en stor kula som boten och en lite kula som huvud.

9

Smält chokladen över vattenbad och doppa botten i choklad och eventuellt i strössel. Ställ kycklingarna på bakplåtspapper och låt stelna.

10

Gör ögon genom att doppa en tandpetare i smält chokad och måla ögon.

11

Tryck i mandelspån till näbb.

Scroll to Top