Du behöver
- 175 g smör
- 150 g mandelmassa
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- fyra ägg
- 2 dl strösocker
Garnering
1 dl lemoncurd
5 dl vispgrädde
150 g hallon
1 st passionsfrukt
citronmeliss
Marsipankycklingar
200 g marsipan
1 tsk gul hushållsfärg
florsocker
100 g mörk choklad
0.5 dl strössel
1 msk mandelspån
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna. Riv mandelmassan. Blanda mjöl och bakpulver.
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda ner riven mandelmassa och mjölblandningen. Vänd sist ner smält smör.
Häll smeten i en smord och bröad form, 24 cm i diameter, och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Låt kakan svalna.
Dela bottnen i två bottnar. Vispa 2 dl grädde och blanda med lemoncurd. Bred grädden på bottnen. Lägg på den andra bottnen.
Vispa resten av grädden och bred ovanpå och runt om tårtan. Spritsa resten av grädden ovanpå.
Garnera med hallon, passionsfrukt, marsipankyckligar och citronmeliss.
Marsipankycklingar, 20 st: Färga marsipanen med hushållsfärg. Ta eventuellt lite florsocker på händerna om marsipanen känns kladdig.
Rulla marsipanen till en stor kula som boten och en lite kula som huvud.
Smält chokladen över vattenbad och doppa botten i choklad och eventuellt i strössel. Ställ kycklingarna på bakplåtspapper och låt stelna.
Gör ögon genom att doppa en tandpetare i smält chokad och måla ögon.
Tryck i mandelspån till näbb.