Du behöver
- 100 g riven ost
- 125 g mozzarella
- rödlök
- 1 tsk torkad oregano
- ägg
Blomkålsbotten
400 g blomkål
ägg
1.5 dl potatismjöl
50 g riven ost
tomatsås
400 g krossade tomater
rödlök
1 msk honung
0.5 tsk mald spiskummin
Ugn: 200 º
Gör så här
Blomkålsbotten: Mixa blomkålen till ett smul. Tillsätt resten av ingredienserna till degen i mixen och mixa hastigt tills allt är blandat. Tryck ut degen med blöta händer så tunt det går på en plåt med bakplåtspapper. Förgrädda mitt i ugnen till fin färg, cirka 15 minuter.
Tomatsås: Blanda alla ingredienserna i en kastrull och låt koka cirka 5 minuter. Mixa till en slät sås. Bred lite av såsen på pizzabotten och strö över den rivna osten. Bryt bitar av mozzarellan och fördela ovanpå. Strö över lök och oregano.
Grädda pizzan i övre delen av ugnen cirka 8 minuter. Knäck äggen över pizzan och grädda ytterligare cirka 6 minuter.