Blomkålspizza med ägg och mozzarella

Du behöver 100 g riven ost 125 g mozzarella rödlök 1 tsk torkad oregano ägg Blomkålsbotten 400 g blomkål ägg 1.5 dl potatismjöl 50 g...

Du behöver

  • 100 g riven ost
  • 125 g mozzarella
  • rödlök
  • 1 tsk torkad oregano
  • ägg

Blomkålsbotten

400 g blomkål
ägg
1.5 dl potatismjöl
50 g riven ost
tomatsås
400 g krossade tomater
rödlök
1 msk honung
0.5 tsk mald spiskummin

Ugn: 200 º

Gör så här

1

Blomkålsbotten: Mixa blomkålen till ett smul. Tillsätt resten av ingredienserna till degen i mixen och mixa hastigt tills allt är blandat. Tryck ut degen med blöta händer så tunt det går på en plåt med bakplåtspapper. Förgrädda mitt i ugnen till fin färg, cirka 15 minuter.

2

Tomatsås: Blanda alla ingredienserna i en kastrull och låt koka cirka 5 minuter. Mixa till en slät sås. Bred lite av såsen på pizzabotten och strö över den rivna osten. Bryt bitar av mozzarellan och fördela ovanpå. Strö över lök och oregano.

3

Grädda pizzan i övre delen av ugnen cirka 8 minuter. Knäck äggen över pizzan och grädda ytterligare cirka 6 minuter.

Scroll to Top