Du behöver

  • 600 g lammrostbiff
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Ljummen sallad

1 kg Valfri beta
40 g ruccola
200 g chèvre
30 g pinjenötter
1 msk olivolja
flytande honung
flingsalt och svartpeppar

Ugn: 125–200º

Gör så här

1

Salta och peppra lammrostbiffarna och stek i riktigt het panna till fin färg runt om. Lägg i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen på 125° till en innertemperatur på 58°. Vira in i smörpapper och låt vila medan du gör betorna.

2

Höj ugnstemperaturen till 200°. Skala betorna och klyfta. Vänd runt i olja på en plåt med bakplåtspapper, salta och rosta mitt i ugnen tills de är mjuka, cirka 30 minuter.

3

Fördela betor och rucola på tallrikar, smula över chèvreosten och strö på pinjenötter. Ringla över olja, honung, salta och dra ett varv med pepparkvarnen. Servera med tunt skivad lammrostbiff.