Du behöver

  • 1 l rensade kantareller
  • gul lök
  • vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 2 msk repade timjanblad
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 1 burk cannellinibönor
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 tsk pressad citron
  • salt och nymald svartpeppar

Servera med

olivolja
hackad gräslök
timjanblad
parmesankex

Gör så här

1

Dela kantarellerna i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Mjukstek kantareller, lök och vitlök i olivolja tills vätskan kokat in. Blanda i timjan mot slutet.

2

Tillsätt buljongen. Koka under lock cirka 15 minuter.

3

Skölj bönorna och låt rinna av. Tillsätt bönor och crème fraiche. Fortsätt koka cirka 5 minuter.

4

Mixa hälften av soppan slät. Häll tillbaka allt i kastrullen. Värm och tillsätt citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

5

Häll upp soppan och ringla över lite olivolja. Strö på gräslök och timjanblad.