Du behöver

  • 3 dl vispgrädde
  • 0.5 l jordgubbar
  • 1 dl hallon
  • 1 dl blåbär
  • 1 dl amaretto mandellikör

Kakan

ägg
2.5 dl strösocker
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1.5 dl standardmjölk
50 g smör
mynta

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175°. Börja med att baka kakan, detta kan du självklart göra dagen innan. Vispa samman ägg och socker pösigt med hjälp av en elvisp.

2

Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och sikta ner i äggsmeten. Koka upp mjölk och smör och blanda ner i smeten.

3

Häll smeten i en smord och bröad form ca 24 cm i diameter, kläm gärna ett smort bakplåtspapper i formens botten.

4

Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 35–40 minuter, känn med sticka. Tag ut kakan och låt den kallna.

5

Vispa samman grädden. Ansa bären och snoppa jordgubbarna. Halvera eller kvarta dem. Bryt eller dela sockerkakan i bitar du kommer att få en bit sockerkaka över, den får du bjuda på till fika sen.

6

Doppa sockerkaksbitarna snabbt i amaretton så att de får smak av likören. Fördela sockerkaka, grädde och de olika bären i burkar, glas eller skålar. Det är fint att använda sig av glas som har lite fot, det gör inget om glasen är olika det är bara fint.

7

Avsluta med bär på toppen och garnera med kryddgrönt.