Du behöver

  • 750 g färskpotatisar
  • 1 st liten rödlök
  • 100 g rädisor
  • 100 g sockerärter

Örtdressing

1.5 dl gräddfil
3 msk majonnäs
1.5 msk grovkornig senap
2 msk färskriven pepparrot
0.5 dl hackad dill
3 msk hackad gräslök
salt
nymald peppar

Servera med:

kallskuret kött t ex rökt skinka, kalkon eller rostbiff

Gör så här

1

Tvätta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt kallna och skär i bitar. 

2

Blanda ingredienserna till dressingen. 

3

Hacka rödlöken. Klyfta rädisorna och strimla sockerärterna. 

4

Blanda potatis, dressing och rödlök. Vänd ner rädisor och sockerärter vid servering. Smaka av med salt och peppar.


Kommentar:
Färskpotatis och krispiga sommargrönsaker som blandas med en krämig dressing med grov senap, pepparrot och örter. Grönsallad och melonklyftor är somrigt och alltid gott att servera tillsammans med rökt kött.