Bananmuffins

Du behöver 150 g smör 1 dl strösocker 4 st ägg 2 tsk bakpulver 1 krm vaniljpulver 2 tsk kanel 4 dl vetemjöl 2 st...

Du behöver

  • 150 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 4 st ägg
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljpulver
  • 2 tsk kanel
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 st mogna bananer

Ugn: 200°

Gör så här

1

Rör ihop rumsvarmt smör och socker med elvisp. Vispa i äggen ett i taget. Blanda bakpulver, vaniljpulver, kanel och mjöl och rör ner i smeten.

2

Mosa bananerna och blanda med smeten. Fördela smeten i muffinsformar, gärna i muffinsbleck. Stick ner bananskivor i smeten och grädda i ca 20 minuter.


Kommentar:
Tänk på att använda riktigt mogna bananer, då blir kakan sötare.

Hemmets Journals tävlingar
Scroll to Top