Du behöver
Botten:
225 g smör
4 dl vetemjöl
0.75 dl strösocker
1 st äggula
Fyllning:
125 g smör
400 g mandelmassa
3 st ägg
0.5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
75 g mörk choklad
Glasyr:
3.5 dl florsocker
2 msk vatten
gul hushållsfärg
strössel
Ugn: 200°/180°
Gör så här
Botten: Blanda smöret i bitar, mjöl, socker och äggula till en deg, gärna i matberedare. Kavla ut den på bakplåtspapper till en fyrkant, 20 x 30 cm, och lägg den i en form med samma mått. Nagga degen och förgrädda i 200°, 10 minuter. Låt svalna något. Sänk värmen i ugnen.
Fyllning: Rör ihop rumsvarmt smör och riven mandelmassa. Vispa i äggen ett i taget och blanda i kakao och vaniljsocker.
Hacka chokladen fint och blanda ner i mandelsmeten. Fördela smeten över bottnen och grädda i 180°, 25 minuter. Låt kakan svalna.
Glasyr: Rör ihop florsocker och vatten till en glasyr och färga den gul med hushållsfärg. Bred glasyren över kakan och strö på strössel. Låt stelna och skär i rutor.
Dubbla receptet om du vill baka kakan i en vanlig långpanna, 30 x 40 cm.