Du behöver
- 500 g squash
- 1 st grön paprika
- 3 st salladslökar
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 msk färsk ingefära hackad
- solrosolja till stekning
- 1 msk currypasta thai green curry
- 1 msk ljus soja
- 1 burk kokosmjölk 400 ml
- 3 dl gröna ärter
- 1 st lime rivet skal och pressad saft
- 1.5 dl rostade cashewnötter
- 0.75 dl rostade kokoschips
- 1 kruka koriander
Servera med:
jasminris
Gör så här
Skiva squashen och skär skivorna i halvmånar. Kärna ur och strimla paprikan. Strimla salladslöken. Skala och hacka vitlöken.
Stek squash, paprika, lök, vitlök och ingefära under omrörning i olja i en wok- eller stor stekpanna.
Rör i currypasta och soja. Tillsätt kokosmjölk och sjud några minuter tills grönsakerna är mjuka.
Blanda i ärter och lime precis mot slutet av koktiden.
Rosta cashewnötter och kokoschips var för sig i en torr stekpanna. Vid servering: strö över nötter, kokoschips och hackad koriander.