Du behöver

  • 600 g högrevsfärs
  • salt och peppar
  • 140 g bacon

Stekt lök:

2 st gula lökar
2 msk smör
1 tsk strösocker

Dressing:

2 dl crème fraîche
1 st vitlöksklyfta

Servera med:

hamburgerbröd
sallad
bacon

Gör så här

1

Stekt lök: Skala, dela och skiva löken tunt och stek den mjuk i en stekpanna med smör. Smaksätt med socker, salt och peppar. 

2

Dressing: Rör ihop crème fraiche och riven vitlök. Smaka av med salt och peppar. 

3

Dela färsen i fyra bitar och forma bitarna till burgare. Salta och peppra. 

4

Stek baconet nästan knaprigt i en stekpanna i sitt eget fett, och låt rinna av på hushållspapper. 

5

Stek burgarna på ganska hög värme, ca 2 minuter per sida. Tryck till dem så de inte drar ihop sig och blir höga utan behåller sin form. Lägg ihop burgarna med sallad, biff, stekt lök, bacon och dressing.