Lätt äppelkaka

Du behöver 100 g mandelmassa 3 st ägg 1.5 dl strösocker 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 msk vaniljsocker 50 g smör eller margarin...

Du behöver

  • 100 g mandelmassa
  • 3 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 dl mjölk
  • 4 st äpplen

Servera med:

grädde

Ugn: 175º

Gör så här

1

Riv mandelmassan fint och rör i ett ägg i taget. Rör i sockret. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, och rör ner i smeten. Smält smöret och ta kastrullen från värmen. Tillsätt i mjölken och rör ner i smeten.

2

Skala, kärna ur och klyfta äpplena.

3

Häll hälften av smeten i en smord och bröad form, 24 cm i diameter. Lägg på hälften av äpplena. Häll på resten av smeten. Lägg de sista klyftorna ovanpå och grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter. Servera gärna med grädde.

Scroll to Top