Du behöver
- 300 g strömmingsfiléer
- salt
- vitpeppar
- 2 msk hackad dill
- 2 msk grovt rågmjöl
- 1 dl ströbröd
- 2 msk smör- & rapsolja
Potatispuré:
500 g mjölig potatis
1 dl mjölk
1 msk matfett
salt och peppar
Servera med:
3 st morötter
1 tsk flytande matfett
Gör så här
Skölj av och torka strömmingsfiléerna. Salta och peppra på köttsidan. Fördela dill över hälften av filéerna.
Lägg ihop filéerna två och två med köttsidan mot varandra till flundror. Vänd flundrorna i rågmjöl blandat med ströbröd. Stek fisken på medelvärme i en stekpanna med smör- & rapsolja, ca 3 minuter per sida.
Potatispuré: Skala, dela och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, ca 15 minuter. Häll av vattnet och ånga av potatisen. Pressa potatisen och blanda med mjölk och matfett till ett mos. Salta och peppra.
Skala och skiva morötterna. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och tillsätt lite flytande matfett och rör om. Servera till strömmingen och potatispurén.