Stekt dillströmming med potatispuré

Du behöver 300 g strömmingsfiléer salt vitpeppar 2 msk hackad dill 2 msk grovt rågmjöl 1 dl ströbröd 2 msk smör- & rapsolja Potatispuré: 500...

Du behöver

  • 300 g strömmingsfiléer
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 msk hackad dill
  • 2 msk grovt rågmjöl
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk smör- & rapsolja

Potatispuré:

500 g mjölig potatis
1 dl mjölk
1 msk matfett
salt och peppar

Servera med:

3 st morötter
1 tsk flytande matfett

Gör så här

1

Skölj av och torka strömmingsfiléerna. Salta och peppra på köttsidan. Fördela dill över hälften av filéerna.

2

Lägg ihop filéerna två och två med köttsidan mot varandra till flundror. Vänd flundrorna i rågmjöl blandat med ströbröd. Stek fisken på medelvärme i en stekpanna med smör- & rapsolja, ca 3 minuter per sida.

3

Potatispuré: Skala, dela och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, ca 15 minuter. Häll av vattnet och ånga av potatisen. Pressa potatisen och blanda med mjölk och matfett till ett mos. Salta och peppra.

4

Skala och skiva morötterna. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och tillsätt lite flytande matfett och rör om. Servera till strömmingen och potatispurén.

Scroll to Top