Du behöver

  • 1 st apelsin rivet skal och 1
  • 600 g laxfilé
  • 1 msk honung
  • salt
  • 1 st röd chilipeppar
  • 1 msk ingefära riven
  • 1 dl kokosspån

Servera med:

150 g sugarsnaps
180 g böngroddar
250 g pak choi
1 msk rapsolja
2 msk salta jordnötter
crème fraîche

Ugn: 200°

Gör så här

1
Skölj apelsinen noga. Riv skalet och pressa ur saften. Lägg laxen i en smord ugnsform. Blanda apelsinsaft, honung, salt, hackad chili och ingefära, och fördela över laxen. Strö på kokosspån och apelsinskal och tillaga i ugnen, ca 20 minuter.

2
Ansa sugarsnapsen. Skölj groddarna. Strimla pak choien grovt. Fräs allt ett par minuter i en stekpanna med olja. Salta och peppra. Strö över hackade jordnötter.

3
Servera grönsaksfräset till laxen tillsammans med en klick crème fraiche.