Du behöver
- 1 st apelsin rivet skal och 1
- 600 g laxfilé
- 1 msk honung
- salt
- 1 st röd chilipeppar
- 1 msk ingefära riven
- 1 dl kokosspån
Servera med:
150 g sugarsnaps
180 g böngroddar
250 g pak choi
1 msk rapsolja
2 msk salta jordnötter
crème fraîche
Ugn: 200°
Gör så här
1
Skölj apelsinen noga. Riv skalet och pressa ur saften. Lägg laxen i en smord ugnsform. Blanda apelsinsaft, honung, salt, hackad chili och ingefära, och fördela över laxen. Strö på kokosspån och apelsinskal och tillaga i ugnen, ca 20 minuter.
2
Ansa sugarsnapsen. Skölj groddarna. Strimla pak choien grovt. Fräs allt ett par minuter i en stekpanna med olja. Salta och peppra. Strö över hackade jordnötter.
3
Servera grönsaksfräset till laxen tillsammans med en klick crème fraiche.