4 portioner

Du behöver

  • 550 g falukorv

Fyllning:

10 soltorkade tomater + 1 msk av oljan
8 svarta oliver, urkärnade 
100 g fetaost
50 g färskost
1 msk hackad persilja eller basilika
svartpeppar

Potatismos med rostad vitlök:

600 g potatis mjölig
1 dl mjölk
salt peppar

Rostad vitlök:

2 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja

Garnera med:

1 msk hackad persilja

Ugn: 225°

Gör så här

1
Ta bort skinnet från falukorven. Lägg korven i en smord ugnsform. Snitta korven på längden, men inte helt igenom. Skär sex tvära snitt med jämna mellanrum.
2
Fyllning: Finhacka soltorkade tomater och oliver och blanda med olja från tomatmarinaden i en bunke. Tillsätt smulad fetaost, färskost, persilja, och blanda till en jämn smet. Smaka av med peppar. Klicka fyllningen i det längsgående snittet på korven. Tillaga mitt i ugnen, ca 15 minuter.
3
Potatismos med rostad vitlök: Skala, dela och koka potatisen i lättsaltat vatten, ca 15 minuter. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av. Tillsätt mjölk i och vispa moset fluffigt, gärna med en ballongvisp. Salta och peppra. Skala och finhacka vitlöken, och fräs den gyllene på medelvärme under omrörning i en kastrull med olja. Var försiktig så att den inte bränns. Tillsätt vitlök och olja till moset. Strö över persilja.