Du behöver

  • 4 st laxfilé portionsbitar à 120 g
  • 1 st schalottenlök
  • salt peppar
  • 1 msk smör
  • 125 g sparris
  • 2 msk riven pepparrot
  • 0.5 dl crème fraîche
  • 100 g färskrökt lax

Ärtpuré:

250 g ärter frysta
1 dl crème fraîche

Servera med:

potatis kokt
citron

Ugn: 225°

Gör så här

1
Gör ett längsgående snitt i varje laxbit. Skala och hacka löken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör. Hacka sparrisen fint och låt fräsa med löken ett par minuter.

2
Blanda lökfräset med pepparrot och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Fördela fyllningen i laxbitarna. Linda en laxskiva runt varje bit eller lägg den som ett täcke över laxen. Tillaga i ugnen, ca 12 minuter.

3
Ärtpuré: Koka ärterna i 3 minuter. Mixa dem till en puré. Rör i crème fraiche och smaka av med salt och peppar. Servera till laxen tillsammans med kokt potatis och citron.