Du behöver
- 4 st laxfilé portionsbitar à 120 g
- 1 st schalottenlök
- salt peppar
- 1 msk smör
- 125 g sparris
- 2 msk riven pepparrot
- 0.5 dl crème fraîche
- 100 g färskrökt lax
Ärtpuré:
250 g ärter frysta
1 dl crème fraîche
Servera med:
potatis kokt
citron
Ugn: 225°
Gör så här
1
Gör ett längsgående snitt i varje laxbit. Skala och hacka löken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör. Hacka sparrisen fint och låt fräsa med löken ett par minuter.
2
Blanda lökfräset med pepparrot och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Fördela fyllningen i laxbitarna. Linda en laxskiva runt varje bit eller lägg den som ett täcke över laxen. Tillaga i ugnen, ca 12 minuter.
3
Ärtpuré: Koka ärterna i 3 minuter. Mixa dem till en puré. Rör i crème fraiche och smaka av med salt och peppar. Servera till laxen tillsammans med kokt potatis och citron.