Du behöver

  • 4 bitar laxfilé á 120 g
  • 150 g färskost
  • 2 msk riven pepparrot
  • salt peppar
  • 1 st röd paprika
  • 1 st aubergine
  • 1 st squash
  • 1 st rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 200 g körsbärstomater

Salsa verde:

1 dl olivolja
1 dl örter t ex persilja, basilika
0.5 st citron rivet skal och pressad saft
1 dl vitt bröd smulat

Servera med:

citron
persilja
potatis ev kokt

Ugn: 200°

Gör så här

1
Skär en ficka i varje laxbit. Blanda färskost, pepparrot, salt och peppar, och fördela i laxfickorna.

2
Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär aubergine och squash i grova bitar. Skala och klyfta löken. Lägg paprika, aubergine, squash och lök i en ugnsform och blanda med olja, salt och peppar. Tillaga i ugnen, 15 minuter.

3
Ta ut grönsakerna och lägg på lax och tomater. Tillaga i ugnen tills laxen är klar, ca 10 minuter.

4
Salsa verde: Mixa olja, örter, citronskal, citronsaft och bröd till en sås. Smaka av med salt och peppar. Servera laxen med sås, citron och strö över persilja. Komplettera eventuellt med kokt potatis.