Du behöver

  • 4 st laxfilé portionsbitar à 120 g
  • 170 g kräftstjärtar
  • 0.5 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 tsk dillfrö
  • salt peppar

Dillsås:

2.5 dl matlagningsgrädde
1 st fiskbuljongtärning
1 dl crème fraîche
1.5 tsk pressad citronsaft
1 dl hackad dill

Servera med:

potatis kokt
ärter

Ugn: 225°

Gör så här

1
Gör ett längsgående snitt i varje laxbit. Finhacka kräftstjärtarna och blanda med majonnäs, crème fraiche och dillfrön. Smaka av med salt och peppar. Fördela fyllningen i laxbitarna. Tillaga i ugnen, ca 12 minuter.

2
Dillsås: Koka upp grädde, buljongtärning och crème fraiche. Smaka av med citronsaft, dill, salt och peppar. Servera till laxen tillsammans med kokt potatis och kokta ärter.