Du behöver
- 4 st laxfilé portionsbitar à 120 g
- 170 g kräftstjärtar
- 0.5 dl majonnäs
- 1 dl crème fraîche
- 1 tsk dillfrö
- salt peppar
Dillsås:
2.5 dl matlagningsgrädde
1 st fiskbuljongtärning
1 dl crème fraîche
1.5 tsk pressad citronsaft
1 dl hackad dill
Servera med:
potatis kokt
ärter
Ugn: 225°
Gör så här
1
Gör ett längsgående snitt i varje laxbit. Finhacka kräftstjärtarna och blanda med majonnäs, crème fraiche och dillfrön. Smaka av med salt och peppar. Fördela fyllningen i laxbitarna. Tillaga i ugnen, ca 12 minuter.
2
Dillsås: Koka upp grädde, buljongtärning och crème fraiche. Smaka av med citronsaft, dill, salt och peppar. Servera till laxen tillsammans med kokt potatis och kokta ärter.