Du behöver
- 25 g jäst
- 2.5 dl vatten
- 2 msk rapsolja
- 2 msk strösocker
- 0.5 tsk salt
- vetemjöl ca 7 dl special
- 0.5 tsk bakpulver
Ugn: 250°
Gör så här
1
Smula ner jästen i en degbunke och rör ut den i kallt vatten. Tillsätt olja, socker och salt. Blanda mjöl och bakpulver och blanda ner lite i taget i degvätskan. Arbeta degen smidig med elvispens degkrokar eller i köksmaskin, ca 10 minuter. Låt degen jäsa under bakduk i minst 30 minuter.
2
Knåda degen på mjölat bakbord och forma den till en längd. Dela längden i 12 bitar, som väger ca 60 g styck. Forma bitarna till avlånga bullar och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk, 30 minuter.
3
Grädda mitt i ugnen, 8–10 minuter. Låt bröden svalna på bakgaller under bakduk.
Snitta korvbröden uppifrån, istället för som brukligt från sidan, så ligger korven stilla i brödet.