Du behöver

  • 25 g jäst
  • 2.5 dl vatten
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • vetemjöl ca 7 dl special
  • 0.5 tsk bakpulver

Ugn: 250°

Gör så här

1
Smula ner jästen i en degbunke och rör ut den i kallt vatten. Tillsätt olja, socker och salt. Blanda mjöl och bakpulver och blanda ner lite i taget i degvätskan. Arbeta degen smidig med elvispens degkrokar eller i köksmaskin, ca 10 minuter. Låt degen jäsa under bakduk i minst 30 minuter.

2
Knåda degen på mjölat bakbord och forma den till en längd. Dela längden i 12 bitar, som väger ca 60 g styck. Forma bitarna till avlånga bullar och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk, 30 minuter.

3
Grädda mitt i ugnen, 8–10 minuter. Låt bröden svalna på bakgaller under bakduk.


Kommentar:
Snitta korvbröden uppifrån, istället för som brukligt från sidan, så ligger korven stilla i brödet.