Du behöver

  • 0.75 dl ströbröd
  • 1.5 dl vatten
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • smör +1 msk
  • 800 g köttfärs
  • 1 st ägg
  • 2 msk tomatpuré
  • 1.5 tsk salt
  • peppar
  • 1 tsk torkad timjan
  • 140 g tärnat bacon
  • 200 g champinjoner
  • 250 g smålök
  • 1 dl rött vin
  • timjan

Servera med:

potatispuré
morötter rostade

Ugn: 200°

Gör så här

1
Blanda ströbröd och vatten i en skål och låt det dra i 5 minuter. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken och vitlöken mjuk i en stekpanna med 1 msk smör. Blanda färs, ströbröd, stekt lök, ägg, tomatpuré, salt, peppar och timjan.

2
Stek baconet nästan knaprigt. Ansa och hacka svampen och låt den fräsa med baconet.

3
Platta ut färsen på en vattensköljd skärbräda. Lägg lite av baconfräset i en sträng mitt på färsen och rulla ihop till en limpa. Lägg rullen i en smord ugnsform och tillaga i ugnen, ca 1 timme.

4
Skala smålöken och fräs den mjuk i en stekpanna med 1 msk smör. Blanda resten av baconfräset, smålökarna och vin, och koka ihop ett par minuter. Servera till köttfärslimpan tillsammans med potatispuré och morötter.