Du behöver
- 0.75 dl ströbröd
- 1.5 dl vatten
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- smör +1 msk
- 800 g köttfärs
- 1 st ägg
- 2 msk tomatpuré
- 1.5 tsk salt
- peppar
- 1 tsk torkad timjan
- 140 g tärnat bacon
- 200 g champinjoner
- 250 g smålök
- 1 dl rött vin
- timjan
Servera med:
potatispuré
morötter rostade
Ugn: 200°
Gör så här
1
Blanda ströbröd och vatten i en skål och låt det dra i 5 minuter. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken och vitlöken mjuk i en stekpanna med 1 msk smör. Blanda färs, ströbröd, stekt lök, ägg, tomatpuré, salt, peppar och timjan.
2
Stek baconet nästan knaprigt. Ansa och hacka svampen och låt den fräsa med baconet.
3
Platta ut färsen på en vattensköljd skärbräda. Lägg lite av baconfräset i en sträng mitt på färsen och rulla ihop till en limpa. Lägg rullen i en smord ugnsform och tillaga i ugnen, ca 1 timme.
4
Skala smålöken och fräs den mjuk i en stekpanna med 1 msk smör. Blanda resten av baconfräset, smålökarna och vin, och koka ihop ett par minuter. Servera till köttfärslimpan tillsammans med potatispuré och morötter.