Du behöver
- 50 g jäst
- 1 dl olja
- 5 dl mjölk
- 1 tsk salt
- 1 msk honung
- vetemjöl ca 13 dl
- 2 st paket bacon
- 2 dl ost riven smakrik
- 1 msk oregano
Pensling:
ägg
Ugn: 225°
Gör så här
1
Smula ner jästen i en skål. Värm olja och mjölk till 37°. Häll lite av degspadet över jästen och rör tills jästen lösts upp.
2
Tillsätt resten av degspadet, salt, honung och det mesta av mjölet, och arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt, 30 minuter.
3
Stek baconskivorna lätt i stekpanna och låt dem rinna av på hushållspapper och svalna.
4
Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangel. Lägg på baconskivor och strö på ost och oregano och rulla ihop till en längd. Skär rullen i bitar och ställ dem med snittytan upp på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa, 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i ca 8 minuter.