Du behöver

  • 50 g jäst
  • 1 dl olja
  • 5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 msk honung
  • vetemjöl ca 13 dl
  • 2 st paket bacon
  • 2 dl ost riven smakrik
  • 1 msk oregano

Pensling:

ägg

Ugn: 225°

Gör så här

1
Smula ner jästen i en skål. Värm olja och mjölk till 37°. Häll lite av degspadet över jästen och rör tills jästen lösts upp.

2
Tillsätt resten av degspadet, salt, honung och det mesta av mjölet, och arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt, 30 minuter.

3
Stek baconskivorna lätt i stekpanna och låt dem rinna av på hushållspapper och svalna.

4
Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangel. Lägg på baconskivor och strö på ost och oregano och rulla ihop till en längd. Skär rullen i bitar och ställ dem med snittytan upp på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa, 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i ca 8 minuter.