Du behöver
- 400 g benfri kotlett i bit
- rapsolja +2 msk
- salt peppar
- 0.5 st purjolök
- 2 cm ingefära
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st röd spansk chili
- 180 g mungbönsgroddar
- 250 g broccoli
- 2 st morötter
- 2.5 msk rapsolja
- 1 dl woksås
Servera med:
2 dl quinoa vit
0.5 dl hackad persilja
Gör så här
1
Putsa köttet och skär det i skivor som är ca 3 mm tjocka. Dela skivorna och stek dem i omgångar i en het stekpanna med olja, 1/2 minut per sida. Salta och peppra under stekningen.
2
Snitta, skölj och skiva purjolöken. Skala och finhacka ingefära och vitlök. Kärna ur och hacka chilin. Skölj mungbönsgroddarna i en sil. Skala och skiva broccolistjälken. Dela broccolin i buketter. Skala och skär morötterna i tunna stavar.
3
Fräs purjolök, ingefära, vitlök, chili, groddar, broccoli och morötter i en stor stekpanna med olja, ca 5 minuter. Tillsätt woksåsen och kotlettskivorna och låt allt bli genomvarmt. Koka quinoa enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda den med hackad persilja och servera till kotlettwoken.