Du behöver

  • 400 g benfri kotlett i bit
  • rapsolja +2 msk
  • salt peppar
  • 0.5 st purjolök
  • 2 cm ingefära
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st röd spansk chili
  • 180 g mungbönsgroddar
  • 250 g broccoli
  • 2 st morötter
  • 2.5 msk rapsolja
  • 1 dl woksås

Servera med:

2 dl quinoa vit
0.5 dl hackad persilja

Gör så här

1
Putsa köttet och skär det i skivor som är ca 3 mm tjocka. Dela skivorna och stek dem i omgångar i en het stekpanna med olja, 1/2 minut per sida. Salta och peppra under stekningen.

2
Snitta, skölj och skiva purjolöken. Skala och finhacka ingefära och vitlök. Kärna ur och hacka chilin. Skölj mungbönsgroddarna i en sil. Skala och skiva broccolistjälken. Dela broccolin i buketter. Skala och skär morötterna i tunna stavar.

3
Fräs purjolök, ingefära, vitlök, chili, groddar, broccoli och morötter i en stor stekpanna med olja, ca 5 minuter. Tillsätt woksåsen och kotlettskivorna och låt allt bli genomvarmt. Koka quinoa enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda den med hackad persilja och servera till kotlettwoken.