Du behöver

  • 400 g kassler
  • 2 st morötter
  • 1 st blomkålshuvud
  • 2 st äpplen
  • 1 st squash
  • 1 st purjolök
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk curry
  • 1 st kokosmjölk 400 g
  • 2 tsk redning ljus
  • salt peppar

Kokta linser:

2 dl linser svarta
6 dl vatten
1 st köttbuljongtärning

Garnera med:

koriander

Gör så här

1
Kokta linser: Skölj linserna i kallt vatten i en sil. Koka upp vatten och buljongtärning i en kastrull. Tillsätt linserna och sjud under lock, ca 20 minuter. Låt linserna svalna i buljongen. Sila av vätskan.

2
Skär kasslern i 1/2 cm tjocka skivor och skär skivorna i bitar. Skala och skiva morötterna. Dela blomkålshuvudet i buketter. Dela squashen på längden och skrapa ur kärnorna med en sked. Skär halvorna i bitar. Ansa, snitta, skölj och skiva purjolöken.

3
Fräs grönsakerna i en stor stekpanna med olja. Tillsätt curry och fräs ett par minuter. Tillsätt kokosmjölk och red av. Låt sjuda 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner kasslern i grytan och låt allt bli varmt. Lägg upp och lägg små högar av svarta linser runt kanterna. Garnera med koriander.