Du behöver
- 400 g kassler
- 2 st morötter
- 1 st blomkålshuvud
- 2 st äpplen
- 1 st squash
- 1 st purjolök
- 2 msk rapsolja
- 2 tsk curry
- 1 st kokosmjölk 400 g
- 2 tsk redning ljus
- salt peppar
Kokta linser:
2 dl linser svarta
6 dl vatten
1 st köttbuljongtärning
Garnera med:
koriander
Gör så här
1
Kokta linser: Skölj linserna i kallt vatten i en sil. Koka upp vatten och buljongtärning i en kastrull. Tillsätt linserna och sjud under lock, ca 20 minuter. Låt linserna svalna i buljongen. Sila av vätskan.
2
Skär kasslern i 1/2 cm tjocka skivor och skär skivorna i bitar. Skala och skiva morötterna. Dela blomkålshuvudet i buketter. Dela squashen på längden och skrapa ur kärnorna med en sked. Skär halvorna i bitar. Ansa, snitta, skölj och skiva purjolöken.
3
Fräs grönsakerna i en stor stekpanna med olja. Tillsätt curry och fräs ett par minuter. Tillsätt kokosmjölk och red av. Låt sjuda 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner kasslern i grytan och låt allt bli varmt. Lägg upp och lägg små högar av svarta linser runt kanterna. Garnera med koriander.