Du behöver
- 3 dl vispgrädde
- 2 dl mjölk 3
- 1 dl strösocker
- 6 st äggulor
- 1 msk vaniljsocker
- 1 st apelsin gärna ekologisk
- strösocker
Servera med:
hallon
vispgrädde ev
Ugn: 125°/grill 275°
Gör så här
1
Blanda grädde, mjölk och socker i en kastrull, och koka upp. Rör om lite då och då så att det inte bränner vid.
2
Vispa upp äggulorna i en bunke. Häll gräddmjölken över äggen under kraftig vispning. Tillsätt vaniljsocker och apelsinskal.
3
Fördela smeten i 6 portionsformar. Grädda i nedre delen av ugnen på 125º, ca 1 timme. Smeten är lite lös i mitten men stelnar när den kallnat. Låt svalna. Förvara i kylen, gärna till nästa dag.
4
Sätt ugnen 275° grill. Strö ett tunt lager strösocker över puddingarna. “Grilla” dem i ugnen någon minut tills sockret smält och fått färg. När sockret smält och blivit ett glasklart lock är det färdigt. Garnera med hallon och ev vispad grädde.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows