Du behöver
- 50 g sötmandel
- 0.5 g saffran (1 kuvert)
- 1 tsk vatten varmt
- 100 g smör
- 0.75 dl strösocker
- 1 st äggula
- 2.25 dl vetemjöl
Fyllning:
3 dl vispgrädde
1 st apelsin rivet skal
mandarinklyftor
Ugn: 200°
Gör så här
1
Skålla, skala och mal mandeln. Rör ut saffranet i vattnet.
2
Vispa rumsvarmt smör och socker poröst, gärna med elvisp. Blanda i saffran med vatten, äggula, mald mandel och mjöl, och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i kylen, 1 timme.
3
Pensla mandelmusselformar väl med smält smör. Tryck ut degen i formarna och grädda i ca 10 minuter. Låt formarna svalna något och stjälp upp kakorna. Låt kallna.
4
Fyllning: Vispa grädden och smaksätt den med apelsinskal och -saft. Servera musslorna med apelsingrädde och mandarinklyftor.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows