Du behöver
- 300 g köttfärs
- salt peppar
- olivolja till stekning
Morots- och apelsinsallad:
250 g morot
2 st apelsiner
1.5 msk pressad citronsaft
1.5 tsk flytande honung
50 g sallad späd
Servera med:
pitabröd
hummus eller tzatziki
Gör så här
1
Krydda färsen med salt och peppar och forma färsen till 4 biffar. Stek biffarna i en stekpanna med smör och olja tills de är genomstekta, ca 15 minuter.
2
Morots- och apelsinsallad: Skala och strimla morötterna tunt eller riv dem grovt. Skala apelsinerna med kniv så allt det vita kommer bort. Skär apelsinerna i bitar. Blanda morötter, apelsin, citronsaft och honung. Lägg upp salladsbladen på ett fat och fördela morots- och apelsinblandningen ovanpå.
3
Servera med pitabröd och hummus eller tzatziki.