Du behöver
- 2 dl lätt crème fraiche
- 0.5 dl mjölk
- getost ca 150 g
- flingsalt nymald peppar
- 50 g pinjenötter
- 500 g färsk potatisgnocchi
- 140 g färsk babyspenat
Salamichips:
salami ca 12 skivor
Ugn: 225°
Gör så här
1
Blanda crème fraiche, mjölk och smulad ost i en kastrull. Värm sakta tills osten smält. Smaka av med salt och peppar.
2
Salamichips: Lägg salamin på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen, ca 8 minuter. Låt kallna på hushållspapper.
3
Rosta pinjenötterna i en torr och het panna.
4
Koka gnocchin. Lägg i sköljd spenat precis mot slutet av koktiden. Häll av kokvattnet.
5
Vänd ner gnocchi och spenat i ostsåsen. Lägg upp och strö över nötterna. Servera med chipsen.