Du behöver

  • 400 g jordärtskockor
  • 400 g morötter
  • 2 msk rapsolja
  • salt peppar
  • 140 g bacon
  • 800 g torskrygg med skinn
  • 1 dl pepparrot färskriven
  • 1 dl hackad dill

Smetanasås:

2 dl smetana
0.5 st citron rivet skal och pressad saft
1 tsk honung

Ugn: 225°, 250°

Gör så här

1
Skala och dela jordärtskockor och morötter på längden, och lägg dem i en ugnsform med lite rapsolja i botten. Ringla över 2 msk rapsolja. Salta och peppra.

2
Lägg delade baconskivor över rotsakerna, och tillaga i ugnen på 225º, 30 minuter.

3
Dela fisken i 8 bitar och salta på fisken. Lägg fiskbitarna ovanpå rotsakerna med skinnsidan upp. Tillaga i ugnen på 250° tills fisken är klar, ca 10 minuter.

4
Blanda pepparrot och dill och fördela över fisken. Blanda smetana, citronskal, citronsaft, honung, salt och peppar, och servera till fisken.