Du behöver
- 400 g jordärtskockor
- 400 g morötter
- 2 msk rapsolja
- salt peppar
- 140 g bacon
- 800 g torskrygg med skinn
- 1 dl pepparrot färskriven
- 1 dl hackad dill
Smetanasås:
2 dl smetana
0.5 st citron rivet skal och pressad saft
1 tsk honung
Ugn: 225°, 250°
Gör så här
1
Skala och dela jordärtskockor och morötter på längden, och lägg dem i en ugnsform med lite rapsolja i botten. Ringla över 2 msk rapsolja. Salta och peppra.
2
Lägg delade baconskivor över rotsakerna, och tillaga i ugnen på 225º, 30 minuter.
3
Dela fisken i 8 bitar och salta på fisken. Lägg fiskbitarna ovanpå rotsakerna med skinnsidan upp. Tillaga i ugnen på 250° tills fisken är klar, ca 10 minuter.
4
Blanda pepparrot och dill och fördela över fisken. Blanda smetana, citronskal, citronsaft, honung, salt och peppar, och servera till fisken.