Du behöver
- 150 g pasta t ex fullkornsrör
- 250 g broccoli
- 200 g laxfilé
- salt peppar
- parmesanost riven
Dillpesto:
20 g dill eller en blandning av båda
2 msk parmesanost riven
15 g sötmandel
1 st vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 msk äppelcidervinäger
Garnera med:
persilja
Ugn: 225°
Gör så här
1
Dillpesto: Mixa dill, parmesanost, mandel, pressad vitlök, olja och vinäger till en jämn massa.
2
Koka pastan. Dela broccolin i små buketter och skär stammen i små tärningar. Låt all broccoli koka med pastan de sista 4–5 minuterna av koktiden. Låt rinna av. Vänd ner peston i den varma pastan.
3
Skär laxen i tärningar, 3×3 cm, och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Salta och peppra. Tillaga i ugnen, 5–10 minuter. Fördela laxen över pastan och strö över parmesanost. Garnera med persilja.