Du behöver

  • 150 g pasta t ex fullkornsrör
  • 250 g broccoli
  • 200 g laxfilé
  • salt peppar
  • parmesanost riven

Dillpesto:

20 g dill eller en blandning av båda
2 msk parmesanost riven
15 g sötmandel
1 st vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 msk äppelcidervinäger

Garnera med:

persilja

Ugn: 225°

Gör så här

1
Dillpesto: Mixa dill, parmesanost, mandel, pressad vitlök, olja och vinäger till en jämn massa.

2
Koka pastan. Dela broccolin i små buketter och skär stammen i små tärningar. Låt all broccoli koka med pastan de sista 4–5 minuterna av koktiden. Låt rinna av. Vänd ner peston i den varma pastan.

3
Skär laxen i tärningar, 3×3 cm, och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Salta och peppra. Tillaga i ugnen, 5–10 minuter. Fördela laxen över pastan och strö över parmesanost. Garnera med persilja.