Du behöver
- 500 g oxkött i tärningar
- smör till stekning
- 3 st gula lökar
- 0.5 st rotselleri
- 2 st morötter
- 1 st paprika röd eller grön paprika
- 1 st paprika gul
- 1 tsk kumminfrö
- 4 st vitlöksklyftor
- 10 st skivor chorizo tunna
- 8 dl buljong av tärning
- 2 msk tomatpuré
- 1 msk paprikapulver
- timjan persilja
- riven pepparrot
- salt peppar
Potatismos:
1 kg potatis
3 st morötter
1.5 dl mjölk
parmesanost ev riven
salt
muskotnöt
hackad persilja
Gör så här
1
Bryn köttet i omgångar i smör eller olja.
2
Skala och skär lök, rotselleri och morötter i grova tärningar. Skär paprikorna i grova tärningar. Stek alltsammans i en stor stekgryta med smör eller olja. Tillsätt kummin, finhackad vitlök och chorizokorv, och låt fräsa ett par minuter. Tillsätt buljong, tomatpuré och paprikapulver.
3
Bind samman timjan och persilja med bomullssnöre och lägg ner i grytan. Låt småkoka under lock, 1 timme. Smaka av med pepparrot, salt och peppar.
4
Potatismos: Skala och tärna potatis och morötter och koka dem mjuka, ca 10 minuter. Häll av vattnet och mosa med en potatisstöt. Värm upp mjölken och rör ner i moset. Tillsätt eventuellt parmesanost och smaka av med salt och några riv muskotnöt. Strö över hackad persilja.