Du behöver

  • 500 g oxkött i tärningar
  • smör till stekning
  • 3 st gula lökar
  • 0.5 st rotselleri
  • 2 st morötter
  • 1 st paprika röd eller grön paprika
  • 1 st paprika gul
  • 1 tsk kumminfrö
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 10 st skivor chorizo tunna
  • 8 dl buljong av tärning
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk paprikapulver
  • timjan persilja
  • riven pepparrot
  • salt peppar

Potatismos:

1 kg potatis
3 st morötter
1.5 dl mjölk
parmesanost ev riven
salt
muskotnöt
hackad persilja

Gör så här

1
Bryn köttet i omgångar i smör eller olja.

2
Skala och skär lök, rotselleri och morötter i grova tärningar. Skär paprikorna i grova tärningar. Stek alltsammans i en stor stekgryta med smör eller olja. Tillsätt kummin, finhackad vitlök och chorizokorv, och låt fräsa ett par minuter. Tillsätt buljong, tomatpuré och paprikapulver.

3
Bind samman timjan och persilja med bomullssnöre och lägg ner i grytan. Låt småkoka under lock, 1 timme. Smaka av med pepparrot, salt och peppar.

4
Potatismos: Skala och tärna potatis och morötter och koka dem mjuka, ca 10 minuter. Häll av vattnet och mosa med en potatisstöt. Värm upp mjölken och rör ner i moset. Tillsätt eventuellt parmesanost och smaka av med salt och några riv muskotnöt. Strö över hackad persilja.