Du behöver

  • 2 bitar laxfilé
  • 2 msk ostronsås
  • salt peppar
  • 0.5 dl buljong av tärning
  • 150 g savojkål strimlad
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 tsk maizena majsstärkelse
  • 1 dl matlagningsgrädde

Garnera med:

rödlök
persilja

Servera med:

klyftpotatis

Ugn: 225°

Gör så här

1
Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med ostronsås och krydda med salt och peppar. Tillaga i ugnen, ca 15 minuter.

2
Koka upp buljong, kål och citronsaft och koka under lock, 5 minuter.

3
Rör ut majsstärkelse i grädden och rör ner i grytan, och låt koka ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Garnera med skivad lök och persilja och servera med klyftpotatis.