Kinapanna

Tips! Byt ut schnitzeln mot kalkon- eller kycklingfilé. Variera grönsakerna efter årstiden. Edamebönorna kan bytas ut mot gröna ärter och fisksås eller ostronsås kan ersätta sojan.

Du behöver

  • 200 g skinkschnitzel
  • 1 msk flytande margarin + 1 msk
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st morot
  • spetskål ca 200 g
  • 100 g edamebönor
  • 1 msk soja
  • 1 tsk ingefära riven
  • salt peppar

Servera med:

nudlar eller ris
fullkornsbröd

Gör så här

1
Strimla köttet och stek det i 1 msk flytande margarin, 2–3 minuter. Ta upp köttet och håll det varmt.

2
Skala och skiva ­löken tunt eller skär den i klyftor. Skala och skiva moroten ­eller skär den i stavar. Strimla kålen. Fräs lök, morot och spetskål i en stekpanna med 1 msk flytande margarin, 2–3 minuter.

3
Tillsätt edamebönor, soja, ingefära, salt och peppar, och låt det småkoka, 2–3 minuter. Tillsätt ­köttet och låt rätten bli varm. Servera med kokta nudlar eller kokt ris och ev bröd.

Scroll to Top