Du behöver
- 800 g fläskkarré benfri
- aprikoser ca 10 mjuka
- katrinplommon ca 10
- salt svartpeppar
- 2 tsk ingefära riven färsk
- bindgarn
Sås:
3 dl vatten sky + ev
2 msk kalvfond
1 dl matlagningsgrädde
2 msk vetemjöl
2 msk sherry
Servera med:
broccoli och blomkål kokt
potatis kokt
Ugn: 175°
Gör så här
1
Stick in en smal vass kniv på två ställen i karrén och gör hål för att få plats med aprikoserna och plommonen. Tryck in aprikoserna i det ena hålet och katrinplommonen i det andra hålet.
2
Salta och peppra köttet och riv över färsk ingefära. Gnid in kryddorna i köttet. Bind gärna upp steken med bindgarn för en jämnare form och tillagning.
3
Lägg köttet i en ugnsform och stick in en köttermometer i köttets tjockaste del. Tillaga köttet i nedre delen av ugnen tills innertemperaturen är 80°.
4
Sås: Sila skyn och skumma bort en del av fettet. Blanda sky och vatten så att det blir sammanlagt 4 dl i en kastrull. Vispa ner fond, grädde och mjöl, och låt såsen koka under omrörning, ca 5 minuter. Smaka av med sherry, salt och peppar. Skär steken i skivor och servera med kokt broccoli, blomkål och potatis.