Du behöver

  • 800 g fläskkarré benfri
  • aprikoser ca 10 mjuka
  • katrinplommon ca 10
  • salt svartpeppar
  • 2 tsk ingefära riven färsk
  • bindgarn

Sås:

3 dl vatten sky + ev
2 msk kalvfond
1 dl matlagningsgrädde
2 msk vetemjöl
2 msk sherry

Servera med:

broccoli och blomkål kokt
potatis kokt

Ugn: 175°

Gör så här

1
Stick in en smal vass kniv på två ställen i karrén och gör hål för att få plats med aprikoserna och plommonen. Tryck in aprikoserna i det ena hålet och katrinplommonen i det andra hålet.

2
Salta och peppra köttet och riv över färsk ingefära. Gnid in kryddorna i köttet. Bind gärna upp steken med bindgarn för en jämnare form och tillagning.

3
Lägg köttet i en ugnsform och stick in en köttermometer i köttets tjockaste del. Tillaga köttet i nedre delen av ugnen tills innertemperaturen är 80°.

4
Sås: Sila skyn och skumma bort en del av fettet. Blanda sky och vatten så att det blir sammanlagt 4 dl i en kastrull. Vispa ner fond, grädde och mjöl, och låt såsen koka under omrörning, ca 5 minuter. Smaka av med sherry, salt och peppar. Skär steken i skivor och servera med kokt broccoli, blomkål och potatis.