Du behöver
- 50 g parmaskinka
- 2 tsk olivolja
- 150 g fullkornspasta
- 2 st tomater
- 25 g fetaost
Persiljepesto:
2.5 dl persiljeblad
15 g parmesanost riven
15 g mandel
1 st vitlöksklyfta
2 tsk äppelcidervinäger
2 msk olivolja
1 msk vatten
salt peppar
Ugn: 225°
Gör så här
1
Persiljepesto: Mixa persilja, parmesanost, mandel, vitlök, vinäger, olja och vatten till en slät massa. Smaka av med salt och peppar.
2
Lägg parmaskinkan på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med olja. Tillaga i ugnen tills de är spröda, ca 12 minuter. Bryt dem i bitar.
3
Koka pastan och låt den rinna av. Blanda pasta och pesto. Garnera med tomatklyftor och smulad fetaost. Strö på parmaskinkan.