Du behöver

  • 50 g parmaskinka
  • 2 tsk olivolja
  • 150 g fullkornspasta
  • 2 st tomater
  • 25 g fetaost

Persiljepesto:

2.5 dl persiljeblad
15 g parmesanost riven
15 g mandel
1 st vitlöksklyfta
2 tsk äppelcidervinäger
2 msk olivolja
1 msk vatten
salt peppar

Ugn: 225°

Gör så här

1
Persiljepesto: Mixa persilja, parmesanost, mandel, vitlök, vinäger, olja och vatten till en slät massa. Smaka av med salt och peppar.

2
Lägg parmaskinkan på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med olja. Tillaga i ugnen tills de är spröda, ca 12 minuter. Bryt dem i bitar.

3
Koka pastan och låt den rinna av. Blanda pasta och pesto. Garnera med tomatklyftor och smulad fetaost. Strö på parmaskinkan.