Du behöver

  • 125 g risnudlar eller äggnudlar
  • 1 msk soja
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st tomat
  • 1 msk rapsolja
  • 100 g köttfärs
  • 1 msk koriander hackad färsk
  • 0.5 tsk sambal oelek
  • 1 msk fisksås
  • 2 msk ostronsås
  • 1 msk strösocker

Garnera med:

mynta
limeklyfta

Servera med:

gröna bönor

Gör så här

1
Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Låt dem rinna av och blanda dem med soja.

2
Skala och hacka lök och vitlök. Klyfta tomaten. Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna och bryn färs, lök och vitlök.

3
Tillsätt tomaterna, koriander, sambal oelek, fisksås, ostronsås, och socker, och koka ihop i 5 minuter.

4
Lägg upp nudlarna och fördela köttfärsen över. Garnera med mynta och limeklyftor och servera med kokta gröna bönor.