Du behöver
- 125 g risnudlar eller äggnudlar
- 1 msk soja
- 0.5 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st tomat
- 1 msk rapsolja
- 100 g köttfärs
- 1 msk koriander hackad färsk
- 0.5 tsk sambal oelek
- 1 msk fisksås
- 2 msk ostronsås
- 1 msk strösocker
Garnera med:
mynta
limeklyfta
Servera med:
gröna bönor
Gör så här
1
Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Låt dem rinna av och blanda dem med soja.
2
Skala och hacka lök och vitlök. Klyfta tomaten. Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna och bryn färs, lök och vitlök.
3
Tillsätt tomaterna, koriander, sambal oelek, fisksås, ostronsås, och socker, och koka ihop i 5 minuter.
4
Lägg upp nudlarna och fördela köttfärsen över. Garnera med mynta och limeklyftor och servera med kokta gröna bönor.