Du behöver

  • 250 g mörk choklad 70
  • 250 g smör
  • 4 st äggulor
  • 4 st ägg
  • 1 dl rörsocker
  • 2 tsk kardemumma nystött
  • 1 krm salt
  • 1 dl vetemjöl

Servera med:

granatäppelkärnor
bär fikonklyftor och färska
vispgrädde

Ugn: 225°

Gör så här

1
Smörj och mjöla en muffinsplåt med 6 hål som vardera rymmer 1 1/2–2 dl.

2
Smält chokladen i bitar och smör på svag värme.

3
Rör ihop äggulor, ägg, socker, kardemumma och salt för hand utan att slå in luft.

4
Sikta ner mjölet i choklad- och smörblandningen.

5
Blanda chokladblandningen och äggvispet. Häll smeten upp till 3/4 i formarna.

6
Grädda mitt i ugnen, ca 8 minuter. Fondanten ska fortfarande vara kladdig inuti. Serveras nygräddade med granatäppelkärnor, fikonklyftor, färska bär och vispgrädde eller crème fraiche.