Du behöver
- 250 g mörk choklad 70
- 250 g smör
- 4 st äggulor
- 4 st ägg
- 1 dl rörsocker
- 2 tsk kardemumma nystött
- 1 krm salt
- 1 dl vetemjöl
Servera med:
granatäppelkärnor
bär fikonklyftor och färska
vispgrädde
Ugn: 225°
Gör så här
1
Smörj och mjöla en muffinsplåt med 6 hål som vardera rymmer 1 1/2–2 dl.
2
Smält chokladen i bitar och smör på svag värme.
3
Rör ihop äggulor, ägg, socker, kardemumma och salt för hand utan att slå in luft.
4
Sikta ner mjölet i choklad- och smörblandningen.
5
Blanda chokladblandningen och äggvispet. Häll smeten upp till 3/4 i formarna.
6
Grädda mitt i ugnen, ca 8 minuter. Fondanten ska fortfarande vara kladdig inuti. Serveras nygräddade med granatäppelkärnor, fikonklyftor, färska bär och vispgrädde eller crème fraiche.