Du behöver

  • 400 g köttfärs
  • 1.25 tsk salt
  • 2 msk lök riven
  • 1 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 3 msk vetemjöl
  • peppar
  • 300 g fullkornsspagetti

Tomatsås:

2 st vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 st tomater 400 g
2 dl hönsbuljong av tärning
2 msk tomatpuré
2 msk hackad persilja
salt peppar

Servera med:

parmesanost riven
sallad

Gör så här

1
Blanda, färs, salt, lök, mjölk, ägg, mjöl och peppar och forma till bullar. Koka dem i lättsaltat vatten, 8 minuter. Ta upp dem med en hålslev och låt dem rinna av i en sil.

2
Koka pastan och låt rinna av i en sil.

3
Tomatsås: Fräs hackad vitlök i en gryta med olja. Tillsätt krossade tomater, buljong och tomatpuré och låt såsen koka utan lock, 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

4
Lägg i köttbullarna och koka ihop i 2–3 minuter. Vänd ner pasta och persilja i såsen och servera med riven parmesanost och sallad. Garnera med basilika.