Du behöver

  • 1 msk olivolja
  • 300 g lammkött i tärningar
  • 1 st purjolök
  • 75 g aprikoser mjuka och torkade
  • 1.5 dl buljong av tärning
  • 1 dl pressad apelsinsaft
  • 0.5 tsk sambal oelek
  • 0.25 tsk spiskummin
  • salt peppar

Rödbetsfrites:

250 g rödbetor
1 msk olivolja
0.5 tsk spiskummin
salt

Garnera med:

mynta
pinjekärnor rostade

Servera med:

couscous rödbetschips, apelsinsallad med rödlök, oliver och ruccola

Ugn: 200°

Gör så här

1
Hetta upp oljan i en stekgryta. Bryn köttet runt om. Skiva purjolöken och låt den fräsa med ett par minuter.

2
Dela aprikoserna i kvartar och tillsätt till grytan tillsammans med buljong, apelsinsaft, sambal oelek, spiskummin, salt och peppar. Koka under lock i 50 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3
Rödbetsfrites: Skala och skär rödbetorna i stavar som till pommes frites. Vänd dem i olja och spiskummin och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Strö över salt och tillaga i ugnen, ca 30 minuter. Garnera med mynta och rostade pinjekärnor.

4
Servera grytan med rödbetschips, couscous och apelsinsallad med rödlöksskivor, svarta oliver och rucola.