Du behöver
- 1 msk olivolja
- 300 g lammkött i tärningar
- 1 st purjolök
- 75 g aprikoser mjuka och torkade
- 1.5 dl buljong av tärning
- 1 dl pressad apelsinsaft
- 0.5 tsk sambal oelek
- 0.25 tsk spiskummin
- salt peppar
Rödbetsfrites:
250 g rödbetor
1 msk olivolja
0.5 tsk spiskummin
salt
Garnera med:
mynta
pinjekärnor rostade
Servera med:
couscous rödbetschips, apelsinsallad med rödlök, oliver och ruccola
Ugn: 200°
Gör så här
1
Hetta upp oljan i en stekgryta. Bryn köttet runt om. Skiva purjolöken och låt den fräsa med ett par minuter.
2
Dela aprikoserna i kvartar och tillsätt till grytan tillsammans med buljong, apelsinsaft, sambal oelek, spiskummin, salt och peppar. Koka under lock i 50 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3
Rödbetsfrites: Skala och skär rödbetorna i stavar som till pommes frites. Vänd dem i olja och spiskummin och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Strö över salt och tillaga i ugnen, ca 30 minuter. Garnera med mynta och rostade pinjekärnor.
4
Servera grytan med rödbetschips, couscous och apelsinsallad med rödlöksskivor, svarta oliver och rucola.