Du behöver
- 1 kg vildsvinsbog eller grisbog
- smör +1 msk
- salt peppar
- 1 msk salvia hackad
- 1 msk kinesisk soja
- 2 st gula lökar
- 2 st morötter
- 2 st palsternackor
- 100 g skogschampinjoner
- 200 g brysselkål
- 2 msk kycklingfond
- 2 dl vatten
- 1 dl vitt vin
- 1 msk majsstärkelse
- 1 dl matlagningsgrädde
Garnera med:
salvia
Servera med:
potatis eller pasta
Gör så här
1
Skär köttet i tärningar, ca 3×3 cm. Bryn köttet runt om i omgångar, i en het stekpanna med 2 msk smör. Lägg över i en gryta. Salta och peppra och tillsätt salvia och soja.
2
Skala och grovhacka löken. Skala och skär morötter och palsternackor i bitar. Ansa och dela svampen. Dela brysselkålen. Fräs lök, morötter, palsternacka, svamp och brysselkål i en stekpanna med 1 msk smör, 3 minuter. Lägg över i grytan. Tillsätt fond, vatten och vin. Koka upp och låt sjuda, ca 1 timme.
3
Red av med majsstärkelsen utrört i grädden. Rör om och sjud, 5 minuter. Smaka av grytan. Garnera med salviablad. Servera med kokt potatis eller pasta.