Du behöver

  • 1 kg vildsvinsbog eller grisbog
  • smör +1 msk
  • salt peppar
  • 1 msk salvia hackad
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 st gula lökar
  • 2 st morötter
  • 2 st palsternackor
  • 100 g skogschampinjoner
  • 200 g brysselkål
  • 2 msk kycklingfond
  • 2 dl vatten
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 dl matlagningsgrädde

Garnera med:

salvia

Servera med:

potatis eller pasta

Gör så här

1
Skär köttet i tärningar, ca 3×3 cm. Bryn köttet runt om i omgångar, i en het stekpanna med 2 msk smör. Lägg över i en gryta. Salta och peppra och tillsätt salvia och soja.

2
Skala och grovhacka löken. Skala och skär morötter och palsternackor i bitar. Ansa och dela svampen. Dela brysselkålen. Fräs lök, morötter, palsternacka, svamp och brysselkål i en stekpanna med 1 msk smör, 3 minuter. Lägg över i grytan. Tillsätt fond, vatten och vin. Koka upp och låt sjuda, ca 1 timme.

3
Red av med majsstärkelsen utrört i grädden. Rör om och sjud, 5 minuter. Smaka av grytan. Garnera med salviablad. Servera med kokt potatis eller pasta.