Du behöver

  • lammrostbiff
  • 250 g röda steklökar
  • 200 g champinjoner
  • rapsolja +1 msk
  • salt peppar
  • 1 msk rosmarin hackad
  • 2 dl vatten
  • 1 dl vitt vin
  • 3 msk kalvfond
  • 2 st äpplen
  • 2 msk majsstärkelse +
  • 2 msk vatten

Garnera med:

persilja
rosmarin

Servera med:

potatis kokt

Gör så här

1
Skär köttet i tärningar, ca 3×3 cm. Blötlägg steklökarna i hett vatten, 5 minuter. Spola dem i kallt vatten och skala dem. Ansa och dela svampen.

2
Bryn köttet runt om i omgångar i en het stekpanna med 2 msk olja. Lägg över i en gryta. Skölj ur pannan med lite vatten och häll vattnet i grytan efter varje stekomgång. Det ska sammanlagt bli 2 dl vatten. Salta och krydda med peppar och rosmarin.

3
Bryn svamp och steklökar i stekpannan med 1 msk olja. Lägg över i grytan. Skölj ur stekpannan med vin och häll över i grytan. Tillsätt fond. Koka upp och låt sjuda, ca 20 minuter.

4
Kärna ur och tärna äpplena och tillsätt till grytan efter 10 minuter. Red av med majsstärkelse utrört i kallt vatten. Rör om och låt sjuda 5 minuter. Smaka av kryddningen. Garnera med hackad persilja och rosmarin. Servera med kokt potatis.