Du behöver
- lammrostbiff
- 250 g röda steklökar
- 200 g champinjoner
- rapsolja +1 msk
- salt peppar
- 1 msk rosmarin hackad
- 2 dl vatten
- 1 dl vitt vin
- 3 msk kalvfond
- 2 st äpplen
- 2 msk majsstärkelse +
- 2 msk vatten
Garnera med:
persilja
rosmarin
Servera med:
potatis kokt
Gör så här
1
Skär köttet i tärningar, ca 3×3 cm. Blötlägg steklökarna i hett vatten, 5 minuter. Spola dem i kallt vatten och skala dem. Ansa och dela svampen.
2
Bryn köttet runt om i omgångar i en het stekpanna med 2 msk olja. Lägg över i en gryta. Skölj ur pannan med lite vatten och häll vattnet i grytan efter varje stekomgång. Det ska sammanlagt bli 2 dl vatten. Salta och krydda med peppar och rosmarin.
3
Bryn svamp och steklökar i stekpannan med 1 msk olja. Lägg över i grytan. Skölj ur stekpannan med vin och häll över i grytan. Tillsätt fond. Koka upp och låt sjuda, ca 20 minuter.
4
Kärna ur och tärna äpplena och tillsätt till grytan efter 10 minuter. Red av med majsstärkelse utrört i kallt vatten. Rör om och låt sjuda 5 minuter. Smaka av kryddningen. Garnera med hackad persilja och rosmarin. Servera med kokt potatis.