Du behöver
- 900 g kycklinglår
- rapsolja +1 msk
- salt peppar
- 1 dl vatten
- 2 msk kycklingfond
- 1 st purjolök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 msk färsk ingefära
- 0.5 dl mango chutney
- 1 st kokosmjölk 400 g
- 250 g mango fryst tärnad
Garnera med:
1 dl cashewnötter rostade
persilja
Servera med:
jasminris kokt
cashewnötter rostade
Gör så här
1
Torka av kycklingen med hushållspapper. Bryn köttet på båda sidor i omgångar, i en het stekpanna med 2 msk olja. Salta och peppra och lägg över dem i en gryta. Skölj ur stekpanna med 1 dl vatten och häll vattnet i grytan. Tillsätt fond och låt grytan koka upp.
2
Ansa, snitta, skölj och skiva purjolöken. Skala och hacka vitlök och ingefära. Tillsätt purjolök, vitlök, ingefära, mango chutney och kokosmjölk, och låt sjuda ca 40 minuter. Rör om då och då. Kontrollera att köttet lossar lätt från benet.
3
Rör ner mangotärningarna och smaka av kryddningen. Garnera med rostade cashewnötter och persilja. Servera med kokt jasminris och extra nötter.